Enkoji Otera

Enkoji Otera

25 Eylül 2014 Perşembe

PIKA☆★☆NCHI Life is Hard Tabun Happy

2002 yılında Arashi üyelerinin 5'inin beraber oynadıkları ilk film olan Pikanchi - Life is Hard Dakedo Happy'nin ardından 2 yıl sonra, 2004 yılında devam filmi niteliğinde Pikanchi 2 - Life is Hard Dakara Happy çekilmişti. Filmlerin müzikleri yine Arashi'ye ait: Pikanchi (PIKANCHI) ve Pikanchi Double (PIKA★★NCHI) olarak single'lar mevcut. (Ekstra: Pikanchi canlı performansta Nino elektro gitar performansı sergiliyor.)

Efendim ben bunu niye yazdım? Arashi fan sayfalarından birinde enteresan bir fotoğraf altındaki yorumlarda yeni film vs yazıları gördüm. O da ne? Fotoğrafta PIKA☆★☆NCHI ISSUE yazıyor! Pikanchi'nin 3.filmi yok, olsa ben bilirdim, neler oluyor diyerek Wikipedia'ya koştum. Bir de ne göreyim, tarih zaten 2014!!! İkinci filmden tam 10 yıl sonra çekilen bir 3.devam filmi: Pikanchi 2,5 - Life is Hard Tabun Happy

İzlemek için sabırsızlanıyorum!

Sabırsızlandığım bir şey daha var, Arashi'den bir 5x15 albümü bekliyorum ama henüz J-Storm'un sitesinde belirtilen herhangi bir şey yok... Son iki albümün Ekim ayında çıktığını göz önünde bulundurarak Eylül ayının bitmesini iple çekiyorum ❤

Söz konusu fotoğraf:

p.s. Matsujun'un yanar-döner kıyafet çok acayip ama özellikle Nino'ya bakıp bakıp gülüyorum xD





22 Eylül 2014 Pazartesi

Japonya'nın Doğal Güzellikleri: Autumn Leaves

Japonya'nın "renkli sonbahar yaprakları"nı 3 ay boyunca ülkenin farklı bölgelerinde görebileceğinizi ve Tokyo'da kasım ortalarından önce renkli yaprak görme şansınız olmadığını biliyor muydunuz?

Japonya'da tatil denildiğinde birçok kişinin aklına ilk olarak "Sakura zamanı" gelir. Gerçekten de Japonya'nın en çok turist çektiği (ve otel, uçak vs fiyatların en tuzlu olduğu) tarihler sakuraların açacağı mart sonu-nisan başı tarihleridir. Sakura, güzellik açısından olduğu kadar anlam bakımından da çok özeldir. Fakat sakura hikayesini başka bir yazıya saklayıp bu yazımda başka bir doğa harikasından bahsedeceğim.

Japonya'da görebileceğiniz bir başka güzellik, sonbaharda sarı-kırmızı-turuncu renklere dönen "koyo" denilen yapraklardır. İlk akla gelen seyahat sebebi olmasa da yüzyıllardır Japonya'da popüler olan ve günümüzde çok sayıda turist çeken bir aktiviteymiş "sonbahar yaprakları". Renk değişimi her yıl Eylül ortalarında kuzey bölgelerde başlayıp, yavaş yavaş Kasım ayının sonuna doğru güney bölgelere kadar ulaşıyor. Hatta Tokyo'da Aralık ayının başlarında bile hâlâ gözlemlenebiliyor.


Bir bölgede sadece 1 hafta içinde görülebilen Sakura ağaçlarının aksine, aynı konumda birkaç hafta boyunca gözlemleyebileceğiniz sonbahar yapraklarının hangi bölgede hangi tarihlerde renklerinin döneceği burada haritalanmış ve gidilebilecek gezi noktaları listelenmiş,


Bu senenin renklenen yaprakları ise şu sayfada raporlanıyor,

http://www.japan-guide.com/blog/koyo14/


İlk ve -şimdiye kadarki- tek Japonya seyahatim 2013 Ekim ayındaydı. Sonbaharın ortası olduğu için Kyoto'daki tapınakların bahçelerinde (blogumun kapak resmindeki gibi) o görkemli manzarayı göreceğimi zannetmiştim. Oysa Kyoto, Osaka ve Tokyo civarı renklerin en geç döndüğü bölge imiş. Sonbahar seyahatimde pek göremedim istediğim manzarayı, her yer yemyeşildi. Gittiğim yerlerde görebildiğim kırmızı yapraklar sadece şunlar oldu:

Osaka - Shitennoji Tapınağı - Kaplumbağalı göl


Kyoto Chishaku-in tapınağı

Nara Park

Nara Isuien Garden

9 Eylül 2014 Salı

Japonya Farkı: Animelere Özel İçecekler

Japonya'yı farklı yapan onyüzbinmilyon şeyden biri de anime üzerinden müthiş bir endüstrinin dönmesi. Aklınıza gelen-gelmeyen her şeyin, evet her şeyin anime karakterlisi, anime karakteri için olanı, üzerinde anime karakterinin resmi olanı üretiliyor. Tamamen hayran kitlesi için çalışıyorlar! (Veya bizi tamamen sömürüyorlar :D)

Her ne kadar bize çok farklı gelse de (sugoiiiii çığlıkları eşliğinde), aslında içeceklerin üzerine anime resimlerinin basılması Japonya'da çok olağan -sanırım. (Ben Japonya'dayken neden böyle şeylere rastlamadım onu da bilemiyorum. Belki yeteri kadar dükkan gezmedim.)




Ichigo ve Luffy resimleri barındıran ne olduğunu bilmediğim içecekler


&

One Piece'in 15.yıldönümü için teşekkür eden bir başka içecek


Son zamanların en çok satan mangalarından biri Kuroko no Basket (geçtiğimiz hafta son sayısıydı T__T ama ben yeni bir isimle devam edeceğine inanıyorum T^T) etiketleriyle piyasaya sürülen içecekler de, insanın içeceği yoksa bile "gel beni al" diyor.



Bugün rastladığım bir başka şey de karakterlere özel aromalı içecek. İçerikleri ile beraber, buyrunuz, hepsi sadece 500 Yen! (10 TL) :D


Kuroko:
Yoğurt içeceği (ayran?) + Blue Curaçao + Vanilya esansı

Kagami:
Kola + Vişne şurubu


Kise:
Siyah çay + Portakal şurubu

Midorima:
Yeşil çaylı soya sütü (Maccha Tounyuu) içeceği


Aomine:
Kola + Mavi jöle

Murasakibara:
Whitewater + Üzüm suyu



Akashi:
Portakal suyu + Çilek şurubu