Enkoji Otera

Enkoji Otera

27 Şubat 2015 Cuma

Laptop Pil Ömrü Korumanın Yolları

Bu bilgileri 19 Şubat - 4 Mart tarihli Migroskop'ta gördüm, paylaşmak istedim.

1. Film izlemek, müzik dinlemek gibi etkinlikler için USB bellek kullanmak. Böylelikle çalışırken müzik dinlemek istediğimizde, interneti kullanmamış ve pil ömrünü korumuş oluyoruz. Bilgisayar oyunları da ekran kartı ve işlemcinin hızlı çalışmasına, dolayısıyla pil harcanmasına neden olur.

2. İş yerinde çoğu zaman internet gerektirmeyen pek çok iş yapıyoruz. Word, Excel veya resim programları kullanmak gibi, interneti kullanmadığımız ve veri aktarımı yapmadığımız süreçte, Wi-Fi ve Bluetooth gibi programları devredışı bırakmak pil ömründen tasarruf sağlayacaktır.

3. Touchpad yerine mouse kullandığımızda bilgisayar daha fazla pil harcıyor. Laptop'ın pil ömründen tasarruf etmek için USB cihaz, optik sürücü ve mouse kullanımını en aza indirmek gerekiyor.

4. Bilgisayarın güç seçeneklerini kontrol edin (güç tasarrufu, dengeli, yüksek performans). Ekran parlaklığını çok yüksek seviyede tutmanız, hem pil ömrünüz hem de göz sağlığınız için iyi olmayabilir. Ekran parlaklığını düşürmek veya bilgisayarı kullanmadığınız zaman bekleme durumuna geçirmek pil ömrünün yararına olacaktır.

5. Dizüstü bilgisayarlar, masaüstü bilgisayarlara göre daha hassastırlar. Deşarj olma özelliklerinden dolayı sürekli kontrol altında olmalıdırlar. Ayarlarını iyi kontrol etmediğinizde pili dolduktan sonra deşarj olmaya ve tekrar kendini şarj etmeye başlayabilir. Hiç kullanılmayan bataryalar ise kendiliğinden deşarj olacaktır. Laptoplar, enerji akışındaki çok küçük bir sorundan çok kolay etkilenebilir ve sorun çıkartabilirler. Laptop kullanırken en sağlıklı yol, en az haftada bir kez, laptop'u prize takmadan pilden enerji almasını sağlamak, şarjı bittiğinde tekrar prize takmak olacaktır.

6. Bataryanın çok soğuk ve çok sıcak havaya karşı hassasiyeti vardır. Çok ısınan bataryalar hızlı deşarj olurken, çok soğuğa maruz kalan bataryalar da gerekli enerjiyi üretemedikleri için zorlanırlar. Bu da uzun vadede laptopa zarar verebilir. Bu nedenle ani ısı değişimine ve uzun süre çok soğuk ve çok sıcak havaya maruz bırakmamak gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder