Enkoji Otera

Enkoji Otera

27 Şubat 2015 Cuma

Laptop Pil Ömrü Korumanın Yolları

Bu bilgileri 19 Şubat - 4 Mart tarihli Migroskop'ta gördüm, paylaşmak istedim.

1. Film izlemek, müzik dinlemek gibi etkinlikler için USB bellek kullanmak. Böylelikle çalışırken müzik dinlemek istediğimizde, interneti kullanmamış ve pil ömrünü korumuş oluyoruz. Bilgisayar oyunları da ekran kartı ve işlemcinin hızlı çalışmasına, dolayısıyla pil harcanmasına neden olur.

2. İş yerinde çoğu zaman internet gerektirmeyen pek çok iş yapıyoruz. Word, Excel veya resim programları kullanmak gibi, interneti kullanmadığımız ve veri aktarımı yapmadığımız süreçte, Wi-Fi ve Bluetooth gibi programları devredışı bırakmak pil ömründen tasarruf sağlayacaktır.

3. Touchpad yerine mouse kullandığımızda bilgisayar daha fazla pil harcıyor. Laptop'ın pil ömründen tasarruf etmek için USB cihaz, optik sürücü ve mouse kullanımını en aza indirmek gerekiyor.

4. Bilgisayarın güç seçeneklerini kontrol edin (güç tasarrufu, dengeli, yüksek performans). Ekran parlaklığını çok yüksek seviyede tutmanız, hem pil ömrünüz hem de göz sağlığınız için iyi olmayabilir. Ekran parlaklığını düşürmek veya bilgisayarı kullanmadığınız zaman bekleme durumuna geçirmek pil ömrünün yararına olacaktır.

5. Dizüstü bilgisayarlar, masaüstü bilgisayarlara göre daha hassastırlar. Deşarj olma özelliklerinden dolayı sürekli kontrol altında olmalıdırlar. Ayarlarını iyi kontrol etmediğinizde pili dolduktan sonra deşarj olmaya ve tekrar kendini şarj etmeye başlayabilir. Hiç kullanılmayan bataryalar ise kendiliğinden deşarj olacaktır. Laptoplar, enerji akışındaki çok küçük bir sorundan çok kolay etkilenebilir ve sorun çıkartabilirler. Laptop kullanırken en sağlıklı yol, en az haftada bir kez, laptop'u prize takmadan pilden enerji almasını sağlamak, şarjı bittiğinde tekrar prize takmak olacaktır.

6. Bataryanın çok soğuk ve çok sıcak havaya karşı hassasiyeti vardır. Çok ısınan bataryalar hızlı deşarj olurken, çok soğuğa maruz kalan bataryalar da gerekli enerjiyi üretemedikleri için zorlanırlar. Bu da uzun vadede laptopa zarar verebilir. Bu nedenle ani ısı değişimine ve uzun süre çok soğuk ve çok sıcak havaya maruz bırakmamak gerekir.

26 Şubat 2015 Perşembe

Neden Japonya?

Bu soruyu ben sormuyorum. Bana çok defa soruldu, bundan sonra daha da sorulacağını biliyorum. O yüzden peşin peşin cevap vermek istedim. Ancak, benim yorumlarım ile değil. Bizzat bir Japon'un, yıllardır memleketinden uzakta yaşayan bir Japon'un ağzından, "neden Japonya'yı özlediğine" dair yorumları size Türkçe'ye çevireceğim.

Ben Yumi'nin bu yazısını okuduğumda direkt kendisine twitter'dan mesaj attım. "Senin Japonya'yı özleme sebeplerin, benim Japonya'da yaşamak isteme sebebim" diye. Eminim ki Japonya'yı seven herkes de bu yazıyı okuyunca "işte söylemek istediğimiz bu" diyecektir.

Buradan aşağısı, Yumi'nin tamamen kendi cümleleri:


NEDEN JAPONYA'YI ÖZLÜYORUM

Bildiğiniz gibi, üniversiteye gitmek için California'ya taşındım. Yıllar önce mezun oldum ve kalıcı olarak bu şehre yerleştim. Hâlâ zamanında doğru kararı verdiğimi düşünüyorum ve kız kardeşlerim ve arkadaşlarımla her konuştuğumda doğrulanıyor ki doğru kararı vermişim...kendim için.
Japonya'nın olumsuz yönlerine odaklanmak eğilimindeyim. Mesela, Japonya'daki istihdam sistemi ve neden Japon şirketleri için çalışmak istemediğim hakkında bir yazı yazmıştım. Ama Japonya hakkında özlediğim şeyler var ve bu yazıda, olumlu yönlerine odaklanmak ve neden evimi özlediğimi açıklamak istiyorum.
1. Bu aşikar ama, bütün ailem Japonya'da yaşıyor. Çocukluğumda yaşadığım ev hâlâ orada... Evin önünde bir tapınak var. Japonya'nın banliyösündenim ve orası yemyeşil. Yaşadığım yer kupkuru ve atmosferi çok farklı, o yüzden Japonya'yı özellikle burada -yılda iki kere gibi- yağmur yağdığında özlüyorum.
2. Nezaket. Bunu ailemi her ziyaret edişim ve havaalanına dönüşümde hissediyorum. Amerika göçmenlik bürosu çalışanları aşırı kaba, kendimi vahşi hayvan parkına geri dönmüş gibi hissediyorum. (lol) Bu hissi tarif etmek zor, ama eğer Japonya'da bulunduysanız beni anlayabilirsiniz.
3. Her şey sevimli. Ben bir kızım ve sevimli şeyleri seviyorum. Hello Kitty'yi çok fazla değil. Kitty-chan'ı seviyorum ama çok fazla sevimli karakter var. Kolluk kuvvetlerinin maskotu bile sevimli Japonya'da.
4. Yemek: Japon yemekleri muhteşem. İnsanlar her gün bizim sushi ve balık yediğimizi düşünüyorlar ama her çeşit yiyecek var. Ekmek fırınını bile özlüyorum. Kaliteye ve dizayna çok önem veriyorlar. Çok seviyorum~
5. Market: Market'e (convenience store) Japonya'da "konbini" deniliyor. Ampm, Seven Eleven, Lawson birer konbini. Japonya'daki ile kıyaslanınca Amerika'nın Seven Eleven'ı şaka gibi. Pişmiş gıdalar, çeşitli içecekler, bir sürü güzelce paketlenmiş atıştırmalıklar, şekerlemeler, en önemlisi onigiri (*pirinç topları) var. Onigiri'yi özledim T-T
6. Temiz: Japonya tertemiz. Milyonlarca insanın işe, okula gitmesine, kalabalık zamanlarda trenleri yakalamaya çalışmasına rağmen Tokyo'nun temiz olması muhteşem bir şey. İstasyonlar ve şehir oldukça temiz tutuluyor.
7. Mağazalar genelde akşam 10'a kadar açık: Sanırım bu sadece California için geçerli ama barların son çağrı saati (*bar kapanmadan önce, barmenin müşterilere son içki içme şanslarının kaldığını ifade etmesi) gece 1'de. Gece daha yeni başladı! Ve son çağrıyı yapmak istiyorlar çünkü saat 2'den sonra yasal olarak içki servis edemiyorlar. Büyük mağazalar bile akşam 9'da kapanıyorlar ve her şey çok erken kapanıyor. Ama Japonya'da, restoranlar (Denny's haricinde~~) ve karaoke, mağazalar çok geç saate kadar açık.
8. Güvenlik: Gece geç saatte veya sabahın erken saatinde bile kampüs etrafında veya semtimde dolaşmaya cesaret edemem. Belki biraz fazla tedbirliyim ama bir kadın olarak, öyle olmak zorundayım. Bu yüzden hep araba kullanıyorum ve hedef alabilecek delilerden endişe duymadan istasyona yürüyüp trene binmeyi özledim. Tuhaflıklar az ama yine de Amerika'da tedbirsiz olamayız. 
9. Müşteri Hizmetleri: Japon müşteri hizmetleri neredeyse aşırı, ama çok çok kibarlar. Bir şeyler yapmakla meşguller ama siz mağazadan içeri girer girmez hemen sizi karşılıyor, bir kola alıyorsunuz ve alışveriş yaptığınız için size reverans ile teşekkür ediyorlar. Wow... bunu hafife almışım!
Başka bir şey düşünemiyorum. Ama eminim ki liste daha da uzar. Japonya hakkında bir sürü harika şey var ama artılarını eksilerini tarttıktan sonra bile hâlâ şimdilik burada yaşamanın daha doğru olduğunu düşünüyorum. Açıklaması zor ama genel anlamda iş için.
Görüşlerinizi duymak isterim.

~~diye bitirmiş Yumi-chan. 

Bazıları Japonya'nın daha janjanlı tarafı için, anime-cosplay veya Harajuku veya Japon kültürünün daha farklı yanları için gitmeyi, görmeyi ya da yaşamayı düşünüyor olabilir. Turistik gezi için herhangi bir sebep bile olmayabilir. Ancak yaşamak denilince, gidip gördüğüm için rahatça söyleyebilirim ki, (Yumi'nin saydığı diğer maddeler de en az bunlar kadar önemli fakat) benim için en önemli etkenler nezaket ve güvenlik. Nezaketin aşırıya kaçması belki orada doğup büyümüş, rutine alışmış kişilere fazla geliyor olabilir. Ama burada bir markete girdiğimde "bu suratsız kasiyeri niye oturtmuşlar buraya? alışveriş yaptık diye bi dövmediği kaldı" diye düşünüyorsam, elbette Japon kasiyerlerin dünyanın en mutlu insanı gibi "irasshaimase!" diye karşılaması, ürünleri kasadan geçirirken, tutarı söylerken ve size para üstünü sayarak verirken suratsızlık yapmaması, alışveriş yaptığınız için teşekkür etmesi ve hatta poşet gerekmez dediğinizde bile sanki poşetin parası kendi cebinden çıkıyormuşçasına mutluluk içinde teşekkür etmesi benim için önemli bir unsur. Kimse kaba insanların içinde ve can güvenliği dahi olmayan bir yerde yaşamak istemez, değil mi? Hiçbiri için %100 diyemeyiz, nadiren de olsa güvenlik sorununun olduğu zamanlar olabilir (Japonya dünyanın en güvenli ülkelerinden biri), insanların hepsi sütten çıkmış ak kaşık elbette değildir (tersini düşünmek saflık olur), ama buna rağmen diğer ülkelerle, ya da basitçe bizim ülkemizle kıyaslanınca, Japonya'nın çok çok üst seviyede olduğu kesin!

Sizin görüşleriniz neler?

Bu arada, yazının orjinalini bu linkte bulabilirsiniz.

25 Şubat 2015 Çarşamba

Seiyuu Tanıtım ~~ vol.4: Mamoru Miyano

Mamoru Miyano.
Şimdiye kadar gördüğüm en fazla seslendirmeyi yapan kişi. (Karar verdim bundan sonra sayacağım.)
Öyle enteresan ki Inazuma Eleven animesini de üstüne zimmetlemişler gibi. Tam 8 karakterin seslendirmesini Miyano'ya vermişler! (Her ne kadar en ünlülerden biri de olsanız, bir animede seslendirme yapmak için önce -diğer ünlülerle birlikte- elemelere katılmanız gerekir, yani "yetenek" konuşur.)
Benim izlediğim ilk animenin (yetişkinlik döneminde izlediğim ilk anime diyelim), Death Note'un baş karakteri, hastası olduğum Kira'nın, Yagami Light'ın seiyuu'su Miyano-san. O zamanlar tabii seiyuu'lara öyle ilgim yoktu, sonradan öğrendim Light'ı seslendirdiğini.
Ve diğer favori animelerimde yine favori karakterlerimin seiyuusu Miyano çıktı! Listemin birincisi FMA'daki favorim Yao Lin, yine çok sevdiğim Vampire Knight'taki en sevdiğim karakter Zero Kiryuu, henüz tamamlamamış olsam da, izlemeden önce bile karakterlerin resimlerine bakıp benim adamım bu olacak dediğim Free!'den Matsuoka Rin.
En son izlediğim ise, ana karakteri de favori seiyuularımdan biri seslendirmesine rağmen yan karaktere bayıldığım, Karneval'in sevimlisi Yogi. Eminim ki bu karakterin animeye oturmasında Miyano'nun sesinin (ses efektlerinin diyelim) çok büyük katkısı var.


Mamoru Miyano'nun seslendirdiği karakterlerden "sadece" bazıları

Bu kadar anime seslendirip de ödül almamak olur mu? İlk seiyuu ödüllerinde "En İyi Baş Karakter" ve "En İyi Çaylak" ödüllerine aday olmuş. Baş karakterde Jun Fukuyama'ya ve Çaylak ödülünde Masakazu Morita'ya kaybetse de 2.seiyuu ödüllerinde Hakugen Rikuson (Koutetsu Sangokushi) ve Setsuna F. Seiei (Mobile Suit Gundam 00) karakterleri ile En İyi Baş Karakter ödülünü kapmış. (p.s. Şu yazıları yazarken ufkum genişliyor vallahi. İzlemediğim animeler ve tanımadığım karakterler olduğu için araştırdım, Setsuna F. Seiei karakteri ile ilgili ilginç bilgilere ulaştım. Spoiler vermeyeceğim tabii ki. nihihi)
Ayrıca 6.seiyuu ödüllerinde En İyi Yardımcı Karakter ve 8.seiyuu ödüllerinde En İyi Müzik Performansı ödüllerine sahip.

İlk çıkışını 1990 yılında Play Station oyunu olan Kingdom Hearts'ta Riku karakterini seslendirerek yapan Mamoru Miyano, anime seslendirmelerinin yanı sıra şarkıcılık ve oyunculuk da yapıyor. 1992 yılında Tokusou Exceedraft filminde bir yakuza üyesinin geçmişinde bir çocuk olarak göründüğü flashback sahnesi ilk oyunculuk deneyimi. Daha sonra The Prince of Tennis müzikalinde de yer alan Miyano, Daisuke Namikawa'nın yönettiği bir live-action filminde başrolde oynamış.

Toplamda 12 single ve 4 stüdyo albümü olan Miyano, müzik kariyerindeki çıkışı 2007 yılında Kuon (久遠; Sonsuzluk) isimli single'ı ile yapmış ve bu parça Kōtetsu Sangokushi animesinde ending parçası olarak kullanılmış. Aynı yıl Romi Park ile birlikte kaydettiği Fight isimli bir single da bulunmakta. 2.single'ı Discovery ise Play Station 2 oyunu olan Fushigi Yūgi: Suzaku Ibun için intro parçası olarak kullanılmış. İlk albümü Break, 2009 yılında yayınlamış ve Mamoru Miyano 2009 Nisan'ında ilk turuna çıkmış; 1st Live Tour 2009: Breaking.



İsim: 宮野 真守 (Miyano Mamoru)
Doğum tarihi: 8 Haziran 1983 (ikizler :3)
Doğum yeri: Saitama
Bağlı olduğu şirket: Genkidan Himawari
Ödülleri: En İyi Baş Karakter (2008), En İyi Yardımcı Karakter (2012), En İyi Müzik Performansı (2014)


Anime seslendirmeleri (108 karakter):

009 Re:Cyborg (Shimamura Joe)
Ameiro Cocoa (Sakuragi Ryouta)
Aoi Bungaku Series (Kandata)
Arata Kangatari (Yataka)
Ben-to (Kaneshiro Yuu)
Bishoujo Senshi Sailor Moon: Crystal (Prens Dimande)
Boku, Otaryman. (Yoshitani)
Bungaku Shoujo (Sakurai Ryuuto)
Cardfight!! Vanguard G (Ibuki Kouji)
Chihayafuru (Mashima Taichi)
Cross Ange: Tenshi to Ryuu no Rondo (Tusk)
D.Gray-man (Han Chaoji)
Death Note (Yagami Light)
Dog Days (Izumi Cinque)
Dragonaut: The Resonance (Jamaru Asim)
Durarara!! (Kida Masaomi)
El Cazador de la Bruja (L.A.)
Eureka Seven (Moondoggie)
Eyeshield 21 (Sakuraba Haruto)
Fate/Prototype (Rider)
Free! (Matsuoka Rin)
Fullmetal Alchemist: Brotherhood (Yao Lin)
Fuse: Teppou Musume no Torimonochou (Shino)
Gakuen Alice (Noda)
Gatchaman Crowds (Berg-Katze)
Gekkan Shoujo Nozaki-kun (Suzuki Saburou)
Hajime no Ippo: Rising (Kamogawa Genji)
Hakushaku to Yousei (Ulysses)
Hal (Ryuu)
Highschool of the Dead (Igou Hisashi)
Hit wo Nerae! (Ooizumi Naoto)
Hunter x Hunter (Lucilfer Chrollo)
Inazuma Eleven (Fubuki Atsuya, Jones John, Astaroth, Saito Cain, Kadomichi Tooru, Fubuki Shirou, Karasu Yukihito, Yuu Izuno)
Inazuma Eleven Go (Fubuki Shirou)
Inu x Boku SS (Natsume Zange)
Jewelpet (Tatewaki Keigo)
Jinki:Extend (Kouse)
K (Fushimi Saruhiko)
Kakumeiki Valvrave (H-neun)
Karneval (Yogi)
Kekkai Sensen (Hammer Doug)
Kimi ni Todoke (Miura Kento)
Kiniro no Corda: Blue♪Sky (Amamiya Sei)
Kiniro no Corda: Secondo Passo (Kaji Aoi)
Koutetsu Sangokushi (Hakugen Rikuson)
Kurau Phantom Memory (Ted)
Kuroshitsuji: Book of Circus (Joker)
Kurozuka (Kurou)
Kyou Kara Maou! (Wincott Delchias)
Love Love? (Ooizumi Naoto)
Magi: The Kingdom of Magic (Alexius Muu)
Magic Kaito 1412 (Hakuba Saguru)
Mahou Sensou (Nanase Takeshi)
Mekakucity Actors (Kokonose Haruka)
Mobile Suit Gundam 00 (Seiei Setsuna F.)
Mobile Suit Gundam Seed C.E.73: Stargazer (Couza Shams)
Mushibugyou (Matsunohara Kotori)
Nanatsu no Taizai (Gilthunder)
Natsuiro Kiseki (Sano Takashi)
New Initial D (Fujiwara Takumi)
Prince of Tennis (Echizen Ryoga)
Nobunaga Concerto (Saburou)
Nobnaga the Fool (Oda Nobunaga)
Ookiku Furikabutte (Nakazawa Riou)
Ouran Koukou Host Club (Suoh Tamaki)
Phi Brain: Kami no Puzzle (Bishop)
Planzet (Akejima Taishi)
Pokemon Best Wishes! (Dent)
RDG: Red Data Girl (Hayakawa Yoshiki)
Rental Magica (Cruda Fin)
Saint Seiya Omega (Cygnus Hyouga)
Seiyou Kottou Yougashiten: Antique (Kanda Eiji)
Shirokuma Cafe (Tategami Yamaarashi, Alpaca)
Show By Rock!! (Shuuzou)
Skip Beat! (Fuwa Shoutarou)
Sore Ike! Anpanman (Crepeman)
Soukyuu no Fafner: Right of Left (Masaoka Ryou)
Soul Eater (Death the Kid)
Souten Kouro (Cao Cao)
Star Driver (Tsunashi Takuto)
Starry☆Sky (Kagurazaka Shiki)
Steins;Gate (Okabe Rintarou)
Stranger: Mukou Hadan (Inui Jurota)
Sushi Ninja (Tamago)
Suzuka (Tsuda Kazuki)
Tales of Vesperia: The First Strike (Scifo Flynn)
Tekken: Blood Vengeance (Kamiya Shin)
Tokimeki Memorial: Only Love (Aoba Riku)
Tokyo Ghoul (Tsukiyama Shuu)
Tono to Issho: Ippunkan Gekijou (Asakura Yoshikage)
Tsubasa: Tokyo Revelations (Shirou Kamui)
Uragiri wa Boku no Namae wo Shitteiru (Usui Shuusei)
Uta no☆Prince-sama♪ Maji Love (Ichinose Tokiya)
Vampire Knight (Kiryuu Zero, Kiryuu Ichiru)
Wolf's Rain (Kiba)
Wooser no Sono Higurashi (Wooser)
World Destruction: Sekai Bokumetsu no Rokunin (Illunis Kyrie)
Yu-Gi-Oh! Duel Monsters GX (Abidos the Third)
Yu-Gi-Oh! Zexal Second (Katagiri Daisuke)
Zetman (Amagi Kouga)

Seslendirdiği anime şarkıları:

Cardfight!! Vanguard G (theme song)
Free! (theme song)
Free!: Eternal Summer (theme song)
Inu x Boku SS (ending 4)
Kiniro no Corda: Secondo Passo (inserted song)
Kiniro no Corda: Secondo Passo (ending)
Koutetsu Sangokushi (theme song)
Koutetsu Sangokushi (inserted song 25)
Mahou Sensou (inserted song)
Skip Beat! (inserted song)
Uta no☆Prince-sama♪ Maji Love 1000% (opening)
Uta no☆Prince-sama♪ Maji Love 1000% (inserted song)
Uta no☆Prince-sama♪ Maji Love 2000% (theme song)
Uta no☆Prince-sama♪ Maji Love 2000%: Shining Star Xmas (theme song)
Uta no☆Prince-sama♪ Maji Love 2000%: Shining Star Xmas (inserted song)
Uta no☆Prince-sama♪ Maji Love Revolutions (theme song)
Wooser no Sono Higurashi: Kakusei-hen (theme song)

Diskografi:

-Stüdyo albümleri

Break (11 Mart 2009, King Records) Müzik listelerindeki sırası: 20
Wonder (4 Ağustos 2010, King Records) Müzik listelerindeki sırası: 20
Fantasista (18 Nisan 2012, King Records) Müzik listelerindeki sırası: 4
Passage (18 Eylül 2013, Kings Records) Müzik listelerindeki sırası: 2

-Single'lar

Kuon (2007) (Albüm: Break) Müzik listelerindeki sırası: 47
Discovery (2008) (Albüm: Break) Müzik listelerindeki sırası: 24
...Kimi e (2008) (Albüm: Break) Müzik listelerindeki sırası: 18
JS (2009) (Albüm: Wonder) Müzik listelerindeki sırası: 24
Refrain (2009) (Albüm: Wonder) Müzik listelerindeki sırası: 22
Hikari, Hikaru (2010) (Albüm: Fantasista) Müzik listelerindeki sırası: 20
Orpheus (2011) (Albüm: Fantasista) Müzik listelerindeki sırası: 10
Dream Fighter (2011) (Albüm: Fantasista) Müzik listelerindeki sırası: 15
Ultra Fly (2012) (Albüm: Passage) Müzik listelerindeki sırası: 13
Kanon (2013) (Albüm: Passage) Müzik listelerindeki sırası: 3
New Order (2014) Müzik listelerindeki sırası: 12
Break It (2014) Müzik listelerindeki sırası: 12

7 Şubat 2015 Cumartesi

Seiyuu Tanıtım ~~ vol.3: Hiroshi Kamiya

Seiyuu tanıtımlarına hız kesmeden devam ediyoruz! Sesini çok sevdiğim seiyuular var, çok önemli animelerde ve rollerde yer almış seiyuular var. Sırada hangisini yazsam diye düşündüm, düşündüm, ses rengini en çok sevdiğim kişi ile devam etmek istedim: Kuroko no Basuke'nin Akashi'si (benim Akashi'm!), Shingeki no Kyojin'in Levi'si, One Piece'in Trafalgar Law'ı; Hiroshi Kamiya.

Seiyuu ödüllerinde şimdiye kadar 3 ödül toplamış olan Hiroshi Kamiya, anime seslendirmelerinin yanında birçok oyun, drama cd ve yaoi olarak bildiğimiz BL cd seslendirmeleri de yapmıştır. Ayrıca single, albüm ve mini albümleri vardır. Birçok animenin de şarkılarını seslendirmiştir. Kendi sunduğu radyo programları da vardır.

Benim Hiroshi Kamiya'nın sesini ilk duyduğum karakter, Sekaiichi Hatsukoi animesinin aşkına kavuşamayıp sap kalan üyesi, çilekeş ama güçlü ve cool karakteri Yuu Yanase idi. Diğer elemanlar çift olarak takılırken bu en cool karakterin tek kalması ve tavırları karizmasına karizma katmış ve sesinin güzelliği ile de benim animedeki favori karakterim olmuştu. Bir diğer favori karakterim ise Kuroko no Basket'in 3.sezonunda bol bol boy gösteren Akashi Seijuurou. Kamiya'nın sesi, seslendirdiği karakterin karizmasını farklı bir boyuta taşıyor ve Akashi'nin söylediği her kelimenin etkisini iki katına çıkarıyor. "O konuşsun, ben dinleyeyim" dediğim bu sesi duymayı o kadar seviyorum ki, artık animelerin konusuna değil seiyuularına bakıyor, "Hiroshi Kamiya varmış, kesin izleyeceğim" diyorum. 

Hem shoujo hem shounen anime karakterlerini başarıyla seslendiren Kamiya'nın en yeni çalışması, Ekim 2014'ten beri devam etmekte olan komedi-aksiyon türündeki shoujo manga Binan Kōkō Chikyū Bōei-bu LOVE! (Yakışıklılar Lisesi Dünyayı Savunma Kulübü LOVE!)'ın Ocak 2015'te gösterilmeye başlayan animesinde Kusatsu Kinshirou karakteri.



İsim: Kamiya Hiroshi (神谷 浩史)
Doğum Tarihi: 28 Ocak 1975
Doğum Yeri: Matsudo, Chiba
Boy: 167
Kilo: 53
Ödülleri: "En İyi Yardımcı Karakter" (2008), "En İyi Ana Karakter" ve "En İyi Kişilik" (2009)
Bağlı olduğu şirket: Aoni Production


Seslendirdiği "bazı" karakterler

Seslendirdiği animeler:

Angel Beats! (Otonashi Yuzuru)
Ao no Exorcist (Pheles Mephisto)
Arakawa Under the Bridge (Ichinomiya Kou)
Baby Steps (2.sezon) (Alex O'Brian)
Bakemonogatari (Araragi, Koyomi)
Bakkyuu HIT! Crash Bedaman (Kamioka Teruma)
Binan Koukou Chikyuu Bouei-bu LOVE! (Kusatsu Kinshirou)
Bleach: Fade to Black - Kimi no Na wo Yobu (Shizuku)
Blood-C: The Last Dark (Mogari Kuroto)
Brave 10 (Unno Rokurou)
Break Blade (Zess)
Brothers Conflict (Juli)
Busou Shinki (Jindou)
Captain Earth (Arashi Teppei)
Carnival Phantasm (Matou Shinji)
Cluster Edge (Chrosite Rhodo)
Code-E (Adol Brinberg)
Corrector Yui (Fuji Takashi)
Damekko Doubutsu (Peganosuke)
Devil Survivor 2 The Animation (Kuze Hibiki)
Diamond no Ace (Sanada Shunpei)
Digimon Frontier (Minamoto Kouji)
Digimon Savers (Craniummon)
Dragon Ball GT (Poperu)
Dragon Crisis! (Onyx)
Durarara!! (Orihara Izaya)
Ergo Proxy (Güvenlik Bürosu çalışanı)
Fate/stay night (Matou Shinji)
Fractale (Collin)
Fuse: Teppou Musume no Torimonochou (Makuwari)
Gakuen Heaven (Saionji Kaoru)
Galilei Donna (Cicinho)
Gantz (Hojo Masanobu)
Ginga Tetsudou Monogatari: Eien e no Bunkiten (Klaus Von Meinster)
Gintama (No. 502)
Glass no Usagi (Ei Tsuneo)
Green Green (Hotta Kenichi)
Honey and Clover (Takemoto Yuuta)
Haikyuu!! (Takeda Ittetsu)
Hakkenden: Touhou Hakken Ibun (Satomi Riou)
Hakushaku to Yousei (Paul Ferman)
Hamatora The Animation (Art)
Hanamonogatari (Araragi Koyomi)
Hero Bank (Amano Nagare)
I'll/CKBC (Hiiragi Hitonari)
Inazuma Eleven: Saikyou Gundan Ogre Shuurai (Sleed Baddap)
Iriya no Sora, UFO no Natsu (Suizenji Kunihiro)
Ixion Saga DT (Dukakis Erekpyle)
Jibaku-kun (Kai)
Kachou no Koi (Kumagai Yukio)
Kamigami no Asobi (Hringhorni Balder)
Kanon (Kuze)
Karneval (Gareki)
Kizumonogatari (Araragi Koyomi)
Kobato. (Doumoto Takashi)
Konjiki no Gash Bell!! (Kubozuka Eita)
Kuroko no Basket (Akashi Seijuurou)
Lupin III: Princess of the Breeze - Kakusareta Kuuchuu Toshi (Shion Adel Viccolobute)
Macross Frontier (Mikhail Blanc)
Maji de Watashi ni Koi Shinasai! (Naoe Yamato)
Makai Ouji: Devils and Realist (Michael)
Maoyuu Maou Yuusha (Seinen Shounin)
Medaka Box Abnormal (Munakata Kei)
Miracle Train: Chuo-sen e Youkoso (Nakano Riku)
Mission-E (Adol Brinberg)
Mobile Suit Gundam 00 (Erde Tieria)
Mobile Suit Gundam AGE (Galette Zeheart)
Mobile Suit Gundam Seed C.E.73: Stargazer (Couza Shams)
Mokei Senshi Gunpla Builders Beginning G (Matsumoto Kouji)
Monochrome Factor (Asamura Kengo)
Monogatari Series: Second Season (Araragi Koyomi)
Natsume Yuujinchou (Natsume Takashi)
Nekomonogatari: Kuro (Araragi Koyomi)
Nisemonogatari (Araragi Koyomi)
Nodame Cantabile (Kimura Tomohito)
Noir (Dominiques)
Noragami (Yato)
Nurarihyon no Mago (Senba)
Offside (Ibino Katsuhiko)
Ojii-san no Lamp (Minosuke)
One Piece (Law Trafagar)
Otona Joshi no Anime Time (Kishida Yuusaku)
Paniponi Dash! (Inugami Tsurugi)
Phi Brain: Kami no Puzzle - Orpheus Order-hen (Freecell)
Phi Brain: Kami no Puzzle - Shukuteki! Rätsel-hen (Freecell)
Pokemon Advanced Generation (Hiromi)
Pokemon Black and White 2: Introduction Movie (N)
Princess Princess (Arisada Shuya)
Psychic Academy (Kyupura Pa Azaraku Vairu Rua Darugo Zerodaimu)
Psycho-Pass Movie (Nicholas Wong)
Rakuen Tsuihou: Expelled From Paradise (Frontier Setter)
Re: Hamatora (Art)
Renketsu Houshiki (Keisuke)
Ring ni Kakero 1 (Kawai Takeshi)
Rockman.EXE Stream (Narcy Hide)
Saint Seiya Omega (Andromeda Shun)
Saint Seiya: The Hades Chapter - Inferno (Lyra Orphee)
Saint Seiya: The Lost Canvas - Meiou Shinwa (Pisces Albafica)
Sayonara Zetsubou Sensei (Itoshiki Nozomu, Kumeta Kouji, Itoshiki Mikoto)
SD Gundam Force (Captain Gundam)
Sekaiichi Hatsukoi (Yanase Yuu)
Senyuu. Specials (Diabolos Teufel)
Shingeki no Kyojin (Levi)
Shining Hearts: Shiawase no Pan (Elwood Rick, Alvin)
Shinkyoku Soukai Polyphonica (Tatara Phoron)
Shinrabanshou: Tenchi Shinmei no Shou (Mobius)
Shirokuma Cafe (Penguin)
Space☆Dandy (Johnny)
Starry☆Sky (Miyaji Ryunosuke)
Sunabouzu (Kawazu Makoto)
Super GALS! Kotobuki Ran (Otohata Rei)
Sword Art Online II (Shigemura Tamotsu)
The Law of Ueki (Mario)
Towa no Quon (Mitsuchi Quon)
Trigun (Zazie the Beast)
Tsubasa Chronicle (Keefer)
Tsukimonogatari (Araragi Koyomi)
Tsukuyomi: Moon Phase (Morioka Kouhei)
Tytania (Pages Louis Edmond)
Ultra Maniac (Kaji Tetsushi)
Uragiri wa Boku no Namae wo Shitteiru (Hourai Kuroto)
Wagamama Fairy Mirumo de Pon! (Kiryuu Takumi)
Wooser no Sono Higurashi: Kakusei-hen (Darth Wooser)
Working!! (Souma Hiroomi)
Xi Avant (Takamura Kaoru)
Yondemasu yo, Azazel-san. (Beelzebub)
Zegapain (Toya Hayase)
Zephyr (Kal)

Seslendirdiği anime şarkıları:

Binan Koukou Chikyuu Bouei-bu LOVE!
Brave 10
Brothers Conflict
Brothers Conflict OVA
Digimon Frontier
Ixion Saga DT
Kamigami no Asobi
Karneval (ending) Reason
Monochrome Factor
Ring ni Kakero 1: Kage Dou Hen
Shirokuma Cafe
Working!!
Working'!!
Zan Sayonara Zetsubou Sensei Kurayami Shinjuu Soushisouai
Zan Sayonara Zetsubou Sensei Bangaichi