Enkoji Otera

Enkoji Otera

28 Temmuz 2015 Salı

Neon Genesis Evangelion Treni


Bir süre önce Tokyo'nun Seibu Ikebukuro Hattı'nda Ansatsu Kyoshitsu (Assassination Classroom) animesinden Koro-sensei motifleriyle süslenen özel bir tren hareket etmiş, hatta trenin kondüktörlüğünü Koro-sensei'in seiyuu'su Fukuyama Jun yapmıştı. Önümüzdeki günlerde yine buna benzer bir proje hayata geçirilecekmiş: Evangelion Shinkansen!

Bu yıl, Neon Genesis Evangelion'ın 20.yıldönümü ve hızlı tren teknolojisinde dünya lideri haline gelen Sanyo Shinkansen'in 40.yıldönümüymüş. Bu iki olaydan doğan işbirliği çerçevesinde Temmuz ayında "Shinkansen: Evangelion Project" başlamış oldu. Seri ile ilişkili özel bir dizayna sahip 500 Type Eva isimli tren, Sanyo Shinkansen Hattı'nda proje süresince seferlere devam edecek.

Serinin Mecha-tasarımcısı Yamashita Ikuto'nun tasarımı üzerinde çalıştığı trenin sadece dış kısmı değil, içi de seri ile alakalı şekilde dizayn edilecekmiş. Proje ise bu yılın sonbaharından 2017 yılının Mart ayına kadar sürecekmiş. Yamashita Ikuto ve yönetmen Anno Hideaki yorumlarını da içeren bir internet sitesi de hazırlanmış; www.500type-eva.jp

Hızlı trenin tarifesi ise şu şekilde olacak: Kodama No.730 treni Fukuoka'nın Hakata İstasyonu'ndan 6:36'da ayrılacak ve 11:14'te Osaka'ya ulaşacak. Aynı zamanda Kodama No.741 treni de Osaka'dan 11:32'de hareket edip 16:07'de Hakata'ya ulaşacak. Trenin hangi günlerde işleyeceği ise daha sonra duyurulacak.

Hatıra seyahat ürünleri ve eşyalar da satışa sunulacak ve proje süresi boyunca etkinlikler düzenlenecek. Ayrıca J-West Net üyeleri orjinal videoları görüntüleyebilecek ve websitesinden duvarkağıtları download edebilecekmiş. Bize de haberleri takip etmek kalıyor... Ya da tez vakitte Japonya'ya gitmek!


kaynak: Tokyo Otaku Mode