Enkoji Otera

Enkoji Otera

25 Ağustos 2014 Pazartesi

Anime tanıtımı ~~ Junjō Romantica: Pure Romance (純情ロマンチカ / ピュア ロマンス)

(Dikkat: ***Yaoi*** ve ***Spoiler*** içermektedir.)
Henüz 10.bölümünde olduğum bir animeden bahsedeceğim bugün. Hikayeler kadar -üçgen çenelerini saymazsak- çizimlerini ve müziklerini de beğendim. Özellikle Junjou Terrorrist bölümlerinde çıkan dram müziği sahneyi daha etkileyici yapıyor. Ayrıca ismi "romantik" olsa da fazlaca komedi içeriyor. Bir de yaoi olmasına karşın göz zevkini bozan aşırı atraksiyonlar yok, shounen-ai kıvamında rahat rahat izlenebilir diye düşünüyorum :P


-Junjō Romantica-

Tür: Komedi, Dram, Romantizm, Yaoi (Shounen-Ai olarak da geçiyor)
Bölüm: 1.sezon: 12 + 1 OVA / 2.sezon: 12 + 2 SP
Yıl: 2008
Şarkılar: S1 opening: Pigstar'dan Kimi=Hana / ending: Script'ten Baby Romantica 


Animede farklı hikayelere sahip 3 çift var ve mangakanın izlediğim diğer animesi Sekaiichi Hatsukoi gibi burada da karakterlerin birbirleriyle bağlantıları var. Animenin ismi Junjou Romantica olsa da bu isim ilk görünen baş karakterlerin hikayesinin ismi. Diğer çiftlerin kendi hikayelerinin isimleri var, Junjou Egoist ve Junjou Terrorrist olarak.

Junjou Romantica'nın kahramanlarından Usami Akihiko, Takahashi Misaki'nin abisi Takahiro'nun çok yakın arkadaşıdır ve ünlü bir BL yazarıdır. Ayrıca Takahiro'ya aşıktır ama Takahiro'nun evlenmesi ve Misaki'nin -abisi, Akihiko'nun duygularından haberdar olmasa da onu derinden üzdüğü için- (ilk başta) acıma ile karışık ilgisi, Akihiko'yu Misaki'ye aşık etmiştir. Bu aşkın ilerlemesine sebep olan şey ise, Takahiro başka bir şehire taşınmak zorunda kaldığı için en yakın arkadaşı Akihiko'dan Misaki'yi bir süreliğine misafir etmesini istemesidir.

Junjou Egoist'in kahramanlarından bir üniversitede Edebiyat bölümünde yardımcı profesör olan Kamijou Hiroki, Usami Akihiko'nun çocukluk arkadaşıdır, onun Takahiro'ya olan aşkının farkındadır ancak kendisi de Akihiko'ya aşıktır. Bir parkta karşılaştığı Hiroki'nin ağladığını gören Kusama Nowaki ise ilk görüşte ona aşık olmuş ve sevgili olmayı başarmıştır. Peki Nowaki'nin hiçbir şey söylemeden ortadan kaybolup Amerika'ya gitmesinin ve 1 yıl sonra Hiroki'ye geri döndüğünü söyleyen bir kart atmasının sebebi nedir?...

Junjou Terrorrist'in kahramanlarından You Miyagi, Hiroki'nin birlikte çalıştığı profesördür. Straight'tir ve (dekanın kızı olan) karısı ile yeni boşanmıştır. Ablasının boşandığını duyduğu için yaz tatilinde Japonya'ya dönen Takatsuki Shinobu, Miyagi ile 3 yıl önce tesadüfen tanışmıştı. Miyagi onu gaspçıların elinden kurtardığında, onun o zamanki nişanlısının kardeşi olduğundan henüz habersizdi. Shinobu ise ilk andan itibaren bunun "kader" olduğunu düşünmekte ve aralarındaki 17 yıllık yaş farkına rağmen bencilce bir istekle "beni kendine aşık ettiğin için sorumluluk almak zorundasın, bu yüzden sen de bana aşık olmalısın" diyerek Miyagi'yi -kendisinin bile ne olduğunun farkında olmadığı bir şeye- zorlamaktadır.