Enkoji Otera

Enkoji Otera

17 Aralık 2013 Salı

Aşk Nedir?

"Aşk, arzulanan bir varlıkta bulacağımız tada susamaktan başka bir şey değildir." (Montaigne)

Arzuladığımız şeyin tadına baktığımız an susuzluğumuzu gidermiş olacağımızdan, aşk olgusu ortadan kalkacak. Belki başka bir şeye dönüşecek. Ama o varlık için, aşk artık var olmayacak.

Bu sebeptendir ki,

Aşık olarak kalacağım tek varlık sensin;

Portgas D. Ace

Sonsuzluğun sonuna kadar...



16 Kasım 2013 Cumartesi

Saikin chotto isogashii kara....

Ooooiiiiiii!!! Minnaaaa!!! Gomennasaiiiii!!!!!

Japonya'ya gittim geldim ve şu an çok ama çok meşgul olduğumdan hiçbir şey yazamıyorum. One Piece bile izleyemiyorum düşünün artık! 1 Aralık'ta Nihongo Noryoku Shiken (Japonca Yeterlik Sınavı)'e gireceğim için mütemadiyen ders çalışmaktayım. Dönüşüm muhteşem olacak! Resimli Japonya seyahatnamemi bekleyin!!!!

9 Eylül 2013 Pazartesi

Masakazu Morita

Sevgili Ichigo Kurosaki'mizin seiyuu'su Masakazu Morita ölümden dönmüş. Ve benim daha yeni haberim oluyor >-< Uzuuun süredir Bleach izlemediğim için biraz uzak kaldığımı düşünüyordum ama bayağı bir uzaklaşmışım ki bu olay 12 Şubat 2013'te olmuş..

Anafilaktik şok geçirip bilincini kaybetmiş ve hastaneye kaldırılmış. Söylenene göre acil müdahaleler sonucunda hayata dönmüş. Kendi twitter hesabında şu iletiyi paylaşmış

"Actually I have spent previous couple of days in the hospital. It was my first time. I am not going to go into details, but I felt like I was hovering between life and death. It was a really scary experience for me. As of today I have returned to work. Let's do our best!" 

orjinali:

御無沙汰しております。
実は先日まで入院しておりました。
人生初入院でした。
詳しいことは書き切れませんが、アナフィラキシーショックで生死の境を彷徨い危険な状態でした。
本当に怖い経験です。

今日から仕事復帰です。

一生懸命頑張ります。


Haber "Ölümden döndü" başlığı ile beni de geçici şoka soktu ama canı sağolsun. Neyse ki şimdi iyi..

Masakazum Moritam, çok korkuttun beni, kendine dikkat et!!! <3



3 Ağustos 2013 Cumartesi

Hint Kınası İle Dövme

Asıl amacım kendi dövmelerimi göstermek tabii :P

Ama yapılışını da anlatayım. Gerçi herkes biliyordur artık da adet yerini bulsun işte :D

Gerekenler:
-Siyah hint kınası: Aktarda var. fiyatını hatırlamıyorum, çok bereketliymiş kaç senedir bitmedi :D
-Oksijenli su: Bildiğimiz eczanedeki oksijenli su.
-Kına taşı: Bu da aktarda var, kilosu 90TL'ydi ben aldığımda. 10gr aldım fazlasıyla yetiyor.
-Pilot kalem, kurşun kalem: Her eve lazım :P
-Aydınger kağıdı: Kırtasiyeden bulabilirsiniz. A4 boyutunda.
-İnce suluboya fırçası: En incesi olsun

Lazım olmayacak küçük bir kabın içinde karıştırmanız gerekiyor bunları. Ben direk kendim nasıl yapıyorsam o şekilde anlatacağım çünkü sonra yok kıvamı olmadı, yok bunun göz kararı ne kadar olmasın.

Önce yapmak istediğiniz şeklin bilgisayar çıktısını alın. Aydıngeri üzerine koyup şekli kurşun kalemle(bu aslında farketmez) çizin. Aydıngerin arkasını çevirip pilot kalemle şeklin tersinden çizgilerin üzerinden geçin. Çok dağılan bir kalem kullanmamaya özen gösterin ama, uniball çok kaliteli, mürekkebi dağılmayan bir kalem olmasına rağmen aydıngerin üzerinde direkt kuruduğu için bir faydası olmuyor (Az önce 3 kez denedim sonra başka marka kalem kullandım). Pilot kalemle taradığınız şekli dövme yapmak istediğiniz yerinize hafifçe basıtırın(ki şekil kaymasın).

Gelelim karışıma. Ben plastik kola kapağı kullanıyorum. Kına taşından ufak bir parça alın(yarım santim bile yeterli) kapağın içinde yuvarlak var ya hani orta kısmı, onun duvarını aşmayacak kadar oksijenli su ekleyin, biraz öyle beklesin(ben bu yazıyı yazarken benimki bekliyor). Sonra onun içine alacağı kadar(evet alacağı kadar!) hint kınası koyup fırça ile karıştırın. Bulamaç kıvamında olacak. Pötür pötür olmaması lazım, yoksa çizemezsiniz. Ne kıvamı desem buna... Erimiş çikolata gibi(yuh!) olması lazım. Sonra bu karışımı fazla bekletmeden, arada bir karıştırarak, gerekirse(eğer kurursa) az biraz oksijenli su ekleyip aynı kıvama getirerek şeklimizin üzerini boyuyoruz. (Bu arada, ben kürdan kullanıyorum, fırça ne kadar ince olursa olsun, üzerine kına alınca kalınlaşıyor, ayrıntıları yapmak zorlaşıyor.)

Sonra hemen yıkamayın ama. Ben şahsen kına kuruyup da dökülecekmiş gibi olunca lavaboya döküp üzerinden tekrar boyuyorum. 3 kere filan üzerinden geçince tam rengi oturuyor ve daha uzun süre dayanabiliyor(banyoda bile çok çıkmıyor). Yalnız son yaptığım elimin üzerindeydi ve sürekli yıkandığı için 1 haftada çıktı.

Gelelim asıl amacım olan kendi dövmelerimin sunumuna :D

Aşkımın ispatı

1 Ağustos 2013 Perşembe

Portgas D. Ace ☺☻

Birkaç resim paylaşmak istiyorum, fazla konuşmadan...


Aşk desem...
Karizma desem...


Ben bu tatlılığa ölürüm desem...

Beni bu tavırlarınla yaktın...


Ve o ateşin.......
Geceyarısı güneşim...

いつまでも、あなたを愛する。。。

Samsung Galaxy Ace 3

Ace için olan sonsuz aşkım yüzünden Galaxy Ace modeli istiyordum ama Android sürümü 2.3 ve diğer özellikleri de fazla düşük olduğu için alamıyordum. Tesadüf olarak Samsung'un bir sitesinde Ace 3 modelinin tanıtıldığını gördüm. 3G, LTE ve DualSim olarak üç versiyonlu olacakmış. Türkiye'de henüz satışı yok ama gelir gelmez alacağım. Android 4.2 ve diğer özellikleri ile hiç mi hiç ilgilenmiyorum. İsmi yeter! ^^

Tanıtımının yapıldığı site için buraya,

Ayrıntılı özellikleri için buraya,

Özet için aşağıya bakınız :)

Android 4.2
- Ekran 4"
- Boyut 121.2 x 62.7 x 9.8 mm, 115 g (3G)
             121.2 x 62.7 x 10 mm, 119.5 g (LTE)
- Bellek 4GB (3G) / 8GB (LTE)
- Kamera 5 Megapiksel (arka) / 0.3M (VGA) Megapiksel (ön)
- Pil Gücü 1.500mAh


 


30 Haziran 2013 Pazar

#resistanbul




 "Olay şiddet kullanımına dönüştüğü zaman, sistemin oyununa geliyorsunuz demektir. Yerleşik düzen sizi kavgaya sokmak için kızdırmaya çalışacak, sakalınızı çekecek,yüzünüze fiske atacaktır. Çünkü, siz bir kere şiddete başvurduktan sonra sizle nasıl baş edeceklerini bilirler. Nasıl baş edeceklerini bilmedikleri tek şey, şiddet dışı eylemler ve mizahtır."

John Lennon